Novi Sad
07.04.2023.
13:45 > 12:02
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine raspisala je po treći put poziv za izradu projekta i tehničke dokumentacije za izgradnju javne garaže u okviru kompleksa Instituta u Sremskoj Kamenici.
  • Jadni Kamenčani

    07.04.2023 19:53
    Ili kako uporno ubacivati kocku u okrugli otvor...
    Ta bolnica i prostor oko nje nikad nisu bili predviđeni za proširivanje. Jer su nekadašnji projektanti već optimalno iskoristili postojeći prostor, i napravili kompleks koji je za tadašnje potrebe bio i funkcionalan, i dovoljno prostran, i estetski uređen.
    Jer se nekad, mnogo više nego danas, uzimalo u obzir da se leči ceo čovek, a ne samo bolest, i da tamo dobar deo pacijenata boravi dugo i sa ozbiljnim dijagnozama.
    Zato je oko bolnice podignut prostran i koristan park, sa četinarima koji pročišćavaju i oplemenjuju vazduh, blokiraju zagađenje, i ubrzavaju oporavak naročito plućnih i srčanih bolesnika.
    I bolnica je bila funkcionalna.
    A mi, nedostojni potomci, pošto nismo u stanju ni da poboljšamo uslove života i smanjimo stopu oboljevanja, niti da osposobimo negde novi funkcionalni prostor, mi ćemo sada da pokrljamo sve što je planski i sa svrhom godinama sađeno, nazidamo betonsku čudovišnu rugobu i pržimo naše bolesnike pored nje i trujemo ih izduvnim gasovima da što brže odu na onaj svet.
    Tamo je gužva jer bolnica ima jedan jedini prilaz i izlaz jer joj je lokacija takva, i prostor je ograničen terenom. I nikakva garaža neće promeniti tu činjenicu.
    Al nek se para pere, a vi Vojvođani molite boga da vam Institut nikad ne zatreba.
  • gradjaninX

    07.04.2023 18:13
    A gde ce sa vozilima koja traze ta parking mesta? Koja su svaki dan tamo? Nigde? Zatvorice Insitut na dva meseca? Nije to neki "bulevar" pa samo pregradis i posaljes ljude da se snadju kako znaju i umeju dok oni operu novac ili se ne zavrsi ugradjivanje postotka u privatne dzepove...Bez ovoga drugoga se nece nista ni zapoceti tamo.
  • Kuzman

    07.04.2023 16:46
    Malo je para za SNS hobotnicu zato se niko ne javlja na tender,kad bude sto miliona javiće se njihov miljenik
  • Iguman

    07.04.2023 15:14
    Ne zaboravite da ugradite lift.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna